Een gezin met kinderen is levendig

  • Overal ligt van alles, hoe krijg ik mijn huis georganiseerd?
  • Als ouder moet ik toch zelf kunnen organiseren!
  • Gezin, werk, sport, het is zo druk, dat het rommelig in huis wordt.
  • Mijn kind heeft geen ruimte om te spelen.
  • Het speelgoed slingert rond in huis, hoe houd ik dat in de hand?

Wat past bij jullie als gezin

Kinderen zijn ons kostbaarste bezit. Ruimte om te leven, werken en ruimte om te spelen vloeit in elkaar over. Er zijn geen regels voor hoe het moet. Hou je vooral bij wat bij jullie gezin past. Het hoeft niet perfect te zijn. Een fijn thuis creëren met  speel- en woonruimte die in verhouding staat met elkaar.

Verandering levert je als gezin meerwaarde op

Disorde ontstaat niet in één dag. Oplossen doet het niet door in een rap tempo op te ruimen. Veranderingen hebben tijd nodig en die tijd is voor iedereen verschillend.

Ondersteuning bij ordenen

Samen kijken we naar de situatie in huis en waar ruimte vrijgemaakt kan worden voor spelen en leven met elkaar. Ik volg jullie in de voorkeur van ordenen. Ik geef jullie handvatten  hoe je ordening aan kunt brengen. Bijvoorbeeld in de manier van aanbieden van speelgoed en de hoeveelheid.

‘Kinderen hebben liefde, ruimte, aandacht en tijd nodig, pas daarna komt speelgoed.’

~ Ella Breij ~

Met en voor elkaar

Mijn ervaring is dat kinderen meegaan in het proces van hun ouders. Geef ze kleine opdrachten, wat ze aankunnen op hun leeftijd. Kinderen vinden het fijn om hun ouders te kunnen volgen.

Prioriteiten stellen

De regie voor wat aangepakt wordt en in welk tijdsbestek laat ik zoveel mogelijk bij de ouders. Belangrijk is dat er ruimte blijft om het gezin op de eerste plaats te zetten en daar je energie in te kunnen steken. Dat kan betekenen dat we langere periodes tussen de afspraken inplannen.

Er is plek voor iedereen

Het doel is werken aan een situatie dat er inzicht is hoe je op een prettige manier zorgt dat er niet te veel in je huis komt. Dat nieuwe spullen weloverwogen een plaats krijgen. En dat elk kind en de ouders hun eigen plek in huis herkent en erkent.