Opruimen met nabestaanden

  • Met spoed hulp gezocht bij ontruiming van huis na overlijden.
  • Wie kan mij helpen de bezittingen van mijn ouders/familielid opruimen?
  • Ik zoek hulp om samen met iemand opruimen in het huis van de overledene.
  • Help, ik moet een woning leegruimen?
  • De kamer van een dierbare overledene in een verzorgingshuis moet leeg. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

De praktijk is dat er opgeruimd moet worden

In de periode na het overlijden gebeurt er veel. Ongeacht de hoeveelheid verdriet die je hebt en de manier waarop je de overledene hebt ervaren, de praktijk is dat er keuzes over de bezittingen (meubels en huisraad) genomen moeten worden.
De kamer in een instelling wordt geacht binnen 3 dagen na de begrafenis leeggehaald te zijn, wat kan leiden tot keuzestress en verkeerde keuzes.
Een woning leegruimen waar geen tijdsdruk op zit heeft het omgekeerde effect. Oeverloos uitstel waardoor de ballast op je blijft drukken.

Opruimen na overlijden

Je kunt het huis leegmaken nooit meer overdoen! Samen met mij kun je de situatie verhelderen en tot keuzes komen. Ook als er spoed nodig is bij het opruimen. Na afloop kun je met een tevreden gevoel terugkijken op het proces.

‘Dat gevoel achteraf, dat het niet goed genoeg was, dat wil ik graag voorkomen.’

~ Ella Breij ~

Zorgvuldigheid ten opzichte van andere nabestaanden

We maken inzichtelijk wat er moet gebeuren en welke planning gevolgd moet worden. Ik kan je helpen keuzes maken waar spullen naartoe gaan en dat (laten) voorbereiden.
Wees bewust of je beslissingsbevoegdheid hebt, constructief kan handelen en dat je zorgvuldig wil zijn ten opzichte van andere nabestaanden.

Bel me als je een spoedaanvraag voor hulp hebt!