December is vooralgenietenmaand! Ook voor jou?

Op 28 november (verjaardag Kees) heb ik onze kerstboom al opgehaald om buiten te kunnen acclimatiseren en na het Sint feest naar binnen te kunnen verhuizen. Dat hebben we zaterdag met de twee oudste kleinkinderen gevierd en natuurlijk onze Bas (die tijdelijk weer even inwoont).

Ons huis verandert tijdelijk in een paradijs?

Deze week zullen de kerstspullen wel uit de kelder gehaald worden. Zo hier en daar tussengevoegd. Of tijdelijk onze museumspulletjes die we verzameld hebben tijdens het reizen even in de kast gezet geplaatst. Dit jaar hebben we rendier lichtobjecten besteld en een lichtsnoer voor buiten. Dit in verband met de wandeltochten die georganiseerd worden in Oudewater van 21 tot en 24 december en waar wij als straat aan mee doen. Dus extra veel licht dit jaar!

Wat maakt dat ik er over wil schrijven?

Van 2004 tot 2008 heb ik de opleiding tot psychosociaal hulpverlener gedaan. Tijdens de opleiding kwam ook ter sprake over het ongenoeglijke gevoel wat bij veel mensen in de decembermaand kan spelen. En ik herinner mij nog hoe ik daar geen voorstelling van kon maken. Het zat niet in mijn belevingswereld.

Dat veranderde een paar jaar later radicaal.  En nu kan ik mij er alles bij voorstellen. Het ongemakkelijke gevoel begint al zo eind november en rust pas weer na 6 januari.

  Het Leven kan verkeren. Dat kan je tegelijkertijd verarmen en verrijken –

metElla

Wat heeft mij dat opgeleverd?

Ik ben veel gevoeliger voor signalen uit mijn omgeving. Echter ook veel sneller geprikkeld. Dat vraagt dus meer van mij. Het heeft mij ook veel inzicht opgeleverd. En dat neem ik mee in mijn werk als professional organizer.

Mijn wens

Ik wens eenieder dat hij/zij deze maand durft te beleven zoals het van binnen werkelijk gevoeld wordt. Dat je, ook al zul je soms in een stroming meegaan, je lief bent naar je eigen gevoelens. Deze gevoelens in en goed perspectief kunt zetten. Anders iemand opzoekt in je omgeving die dat met jou kan doen. 

Mijn tips

  1. Maak een plekje in je huis of op je werkplek waar je met een symbool je ware gevoel in het daglicht plaatst.
  2. Ben je buiten jezelf geraakt, neem dan ook bewust tijd om jezelf weer te hervinden.
  3. Registreer waar je wel van geniet en geef dat aandacht.
  4. Zoek iemand die oprecht in jou geïnteresseerd is en vraag om reflectie.

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Andere blogs