Hoera metElla vijf jaar

Op  28 januari 2016 heb ik mijn bedrijf metElla ingeschreven bij de kamer van koophandel. En wat voelde ik mij trots. Na het afronden van de opleiding aan de academie voor psychosociaal welzijn in 2008 wist ik dat ik iets praktisch coachend met mijn kennis, ervaring en kunde wilde gaan ondernemen. En nu was ik zover. 

Gaandeweg leren

Mijn eerste klant heb ik geworven naar aanleiding van een middag promoten op de jaarmarkt in Montfoort. Samen in een korte tijd en beperkte uren het huis uitspitten, meubels verplaatsen, heel veel wegdoen en ruimte maken. En ondertussen tips en bemoedigingen geven om er verder mee te kunnen gaan. Wat vond k et leuk om zo hard te werken met elkaar en zo snel resultaat te creëren.

En als het dan stil blijft

Dat was best moeilijk. De klanten staan niet zoals bij de Action in de rij voor mij te wachten. Al zijn daar wel veel potentiële klanten voor mij te vinden.
Ik ben gaan adverteren in de IJsselbode, actief op sociale media en wat mij veel gebracht heeft is mijn lidmaatschap bij BNI de Gouwe. Een zakelijke netwerkclub. Daar heb ik leren vertellen wie en wat mijn bedrijf is. Contacten leren leggen met uiteenlopende ondernemers. En vooral voor mijn bedrijf durven gaan.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Voltijds organizen zoals ik dat graag doe is fysiek niet vol te houden en ik miste ook het werk in de zorg. Vanaf 2018 heb ik dan ook een aanvulling bij mijn bedrijf gemakt om zorg te verlenen op PGB basis. Daar heb ik ook mooi waardevolle klanten mee opgebouwd. Bij een klant ondersteun ik nu zowel als zorgverlener als dat we in aanloop naar de verbouwing het huis organisatorisch onderhanden nemen. Voor de komende tijd wil ik mij ook meer richten op palliatieve zorg en nabestaanden ondersteuning.

Ik kan nog wel even mee

Daar we geacht worden tot ons 67ste te blijven werken en ik wil tot mijn 70ste doorgaan, als mij dat gegeven wordt. Daar probeer ik ook in mijn leefstijl en kracht bewust aan te blijven werken. Wekelijks krachttraining en gezond eten. Gewichtscontrole bereiken. En het leuke is dat dat ook in interactie meewerkt met mijn klanten. 

Dankbaar en trots

Dat ben ik! Op de mooie mensen die ik ontmoet en die mij hun vertrouwen geven om in hun huis of op de werkplek te mogen werken. Samen werken aan een fijn thuis. Wat dat ook voor jou mag zijn. 

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on print
Share on email

Andere blogs