Nostalgie

Ik werkte in het verzorgingshuis in Oudewater. En daar werd een demonstratie gehouden voor het personeel van een encyclopedie.

Jong zijn en vertrouwen

Als ik er nu over nadenk was dat best wel gek. Maar ik was toen wel onder de indruk. De man stalde de boeken mooi uit op een tafel. En zoveel wijsheid in huis halen vond ik wel wat. Ik heb er ook zeker 25 keer wel dingen in opgezocht.

Nostalgie

Het mooie van mijn veelzijdige werk is dat ik bij veel mensen thuis mag komen. Als organizer, PGB’er of met palliatieve thuiszorg. En dan zie ik ook het leven van zoveel mensen. En zo zag ik daar hun encyclopedie. Keurig op rij in de kast.
Vaak gebruikt? Hoe gekocht? Waarschijnlijk ook via zo’n georganiseerde verkoop.

Opgeruimd

Mijn serie heb ik opgeruimd. En dat ervaar ik nog steeds met een dubbel gevoel. Met alle digitale mogelijkheden heb je geen encyclopedie meer nodig. Dat is rationeel.

Maar dat gevoel! Ik zie mij nog staan in de koffiezaal en het verlangen om zoveel wijsheid in huis te hebben. Dat is emotioneel.

Dank je wel

Zo onverwacht was ik weer terug in mijn tijd van leerling bejaardenverzorging. En dit echtpaar weet daar niets van. Die liggen heerlijk naast elkaar te slapen. Zolang dat nog mogelijk is.

 

 

 

DEEL DIT BERICHT

Andere blogs